"Direcția Patrimoniu Imobiliar a intensificat verificările cu privire la modul de întreținere și salubrizare a imobilelor, precum și de respectare a obligațiilor contractuale, în raport cu persoanele care locuiesc cu chirie în locuințe ale Municipiului Oradea." - citim pe situl Primăriei.Tot articol :
"Municipiul Oradea deține în proprietate sau în administrare un număr de cca. 1400 de locuințe închiriate, preponderent unor persoane cu posibilități materiale reduse, cuantumul chiriei fiind fie 0 lei, fie în jur de 10-20% din chiriile practicate pe piața liberă.
Anumiți chiriași care utilizează aceste locuințe nu înțeleg că pe perioada exploatării au obligația întreținerii lor, aşa cum ar face orice bun proprietar. Pe lângă faptul că nu întrețin locuința închiriată, întâlnim adesea situații în care diverși chiriași nu își fac nici măcar curățenie, transformând locația într-un adevărat focar de infecție. În plus, există și cazuri în care chiriașii chiar distrug locuința.
Nu puține sunt situațiile în care chiriașul, respectiv membrii familiei acestuia, primesc în locuința utilizată cu chirie diverse persoane care nu își justifică prezența în imobil și care adesea tulbură liniștea și ordinea publică. Uneori, chiriașul însuși este o sursă permanentă de certuri și acte de violență în curte, pe stradă sau în zona în care locuiește cu chirie.
De asemenea, au fost întâlnite situații când diverși chiriași au construit fără niciun fel de acord, aviz sau autorizație, fie terasă, fie gard, au extins locuința cu construcții suplimentare, au făcut modificări interioare.
În unele cazuri, inspectorului de zonă nu i s-a permis accesul pentru a verifica modul de îndeplinire a obligațiilor contractuale. Recent, a fost un caz în care un funcționar public aflat în exercitarea atribuțiunilor de serviciu a fost agresat.
În urma acestor nereguli, Municipiul Oradea înregistrează un număr mare de reclamații din partea cetățenilor deranjați de atitudinea unor chiriași.
Aceste acte de indisciplină pun autoritatea administrației publice locale în situația de a notifica chiriașul să-și revizuiască atitudinea, în prima fază, iar dacă acest lucru nu se întâmplă, în următoarea fază chiriașul este somat ca într-un anumit termen să predea locuința.
Întrucât nu înțeleg să colaboreze, refuzând să predea locuința în care sunt chiriași, adesea este nevoie de utilizarea unor măsuri coercitive, cu implicarea instanțelor de judecată, a executorului judecătoresc și a autorităților de ordine publică în vederea evacuării, moment de la care își pierd dreptul de a mai obține vreodată locuință în chirie de la Municipiul Oradea.
În sprijinul celor arătate, vă invităm să vizualizați fotografiile din locuințe afectate, atașate la prezenta."
Sursa : oradea.ro
Album fără cuvinte
Sursa : oradea.ro
Există scuze ?