Vizitaţi pe oraşul Oradea !

Vizitaţi pe oraşul nostru Oradea prin Google Street View ! Faceţi un click la instantstreetview.com !Bine aţi venit !

joi, 22 august 2013

Caravana florilor a defilat prin Oradea

Mii de flori au fost întâmpinate miercuri de mii de orădeni, înşiraţi de-a lungul bulevardului Dacia şi, mai departe, spre Parcul 1 Decembrie. „Florile împrospătează mesajele de iubire dintre oameni, de pace şi prietenie între comunităţi”, ne-a amintit un însoţitor al carului alegoric pe care s-a aplicat şi numele Oradiei. „Carul cu sălbaticii aproape goi cam sare în ochi dar e bine realizat şi aduce ceva din atmosfera carnavalurilor de la Rio. De fapt, mai mult mă intrigă rockerii care încearcă să câştige cu flori bunăvoinţa poliţistului şi a detectivului sub acoperire. O fi poliţist de frontieră?”, a comentat un privitor. În avangarda alaiului s-a aflat o trupă de călăreţe, urmate de arcaşi de la Asociația Lupii din Pustă şi de la clubul Redpoint Oradea. Carele alegorice au fost conduse de trupe maghiare de dans din Remetea, Valea lui Mihai, Mişca şi Şimian, de ansamblul folcloric „Plaiurile Crişului Repede” din Sântandrei şi de dansatori de la cluburile orădene Quasar, Dans Club 80, Feeling Dance, Tini Dance, Flying Step şi Sunshine.
După sosirea carelor în Parcul 1 Decembrie, organizatorii din Oradea şi Debreţin au pregătit pentru aseară un concert de muzică uşoară cu Peter Szabo Szilvia şi orădeanca Anamaria Georgescu în prim-plan.
Sursa : bihon.ro

Dragoni, lebede, rockeri din anii 70 şi amatori de fitness preistoric - sunt personajele care au defilat miercuri pe străzile din Oradea. Au fost acompaniate de milioane de flori care au alcătuit cinci care alegorice, construite în oraşul maghiar Debreţin. Toate s-au plimbat sub privirile admirative ale orădenilor, cu ocazia celei de-a opta ediţii a Carnavalului Florilor.

Tot articol : digi24.ro 

Vremea a fost prietenoasă cu organizatorii ediției din acest an a părții orădene a Carnavalului Florilor: nu a fost nici foarte cald, dar nici nu a plouat. Cele 5 care alegorice care au trecut granița și au venit direct de la Debrecen au făcut show încă din momentul staționării în Rogerius, la blocurile zig-zag. De acolo, în acompaniament muzical, sub conducerea unor „războinici” și ajutați de formații de dans, carele și-au început periplul, trecând pe Bulevardul Dacia, prin Parcul Petofi, pe str. Republicii, pe str. Magheru și pe Cele Trei Crișuri. Acolo, scăpând cu bine de turbo-girație, compozițiile florale care au făcut senzație și la Debrecen s-au oprit pe platoul din jurul statuii Ostașului Român. În paralel, organizatorii au amplasat o scenă lângă Casa de Cultură a Sindicatelor, pe care au evoluat în cursul serii diverși artiști, partea de concerte culminând cu două recitaluri pop. Dar locul cel mai de interes a fost cel în care au parcat carele alegorice. Numai acolo, atâta lumea s-a adunat încât era greu să arunci pe jos până și un ac. Zecile de mii de flori au „încarnat” imagini care au adus zâmbete mai ales pe fețele copiilor: Angry Birds și Fitness-ul preistoric au atras precum magneții. De asemenea, la Oradea a venit compoziția care atestă 50 de ani de muzică rock and roll la Debrecen, dar și cea cu Dragonii, respectiv cea cu legenda lacului Sfânta Ana. Toți doritorii au avut ocazia să își facă fotografii cu carele preferate, dar și să se plimbe cu cai, respectiv să se inițieze în trasul cu arcul.
Foto - Video : bihorstiri.ro


Imagini


 
Sursa : Oradea cu mai multe feţe Facebook facebook.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu