Vizitaţi pe oraşul Oradea !

Vizitaţi pe oraşul nostru Oradea prin Google Street View ! Faceţi un click la instantstreetview.com !Bine aţi venit !

duminică, 1 decembrie 2013

Promisiuni de Plumb: Ministrul Mediului garantează că în Băile Felix nu se vor căuta gaze de şist - Mulţi a semnat petiţie !

După ce Guvernul a aprobat acordul petrolier de explorare-dezvoltare-exploatare în perimetrul EX-3 Băile Felix, iar bihorenii s-au panicat că staţiunea balneoclimaterică va fi fracturată hidraulic, ministrul Mediului Rovana Plumb dă asigurări că la Felix nu se vor căuta gaze de şist.
Printr-un comunicat remis la nivel naţional de PSD, ministrul susţine că licenţa în perimetrul Băile Felix nu vizează gazele de şist.
"Eu personal am luat acordul şi l-am citit cap coadă cu toate anexele şi nu este vorba de gaze de şist. Mai mult, în Hotărârea nr. 887/2013 privind aprobarea Acordului petrolier de concesiune pentru explorare-dezvoltare-exploatare în perimetrul EX - 3 Băile Felix, încheiat între Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale şi East West Petroleum Corp se scrie negru pe alb că este vorba de un acord petrolier şi nu despre gaze de şist", a precizat Rovana Plumb. Asta în ciuda faptului că şi acordurile pe care Chevron le deţine în Vaslui şi Constanţa, despre care s-a confirmat că sunt pentru explorarea şi exploatarea gazelor de şist, se numesc tot "acorduri petroliere", dat fiind că legislaţia românească nu defineşte, încă, gazele de şist.
În continuarea comunicatului, Ministrul Mediului a subliniat că "Guvernul USL impune cele mai înalte standarde de mediu privind explorarea gazelor de şist" şi că, în momentul de faţă, în România doar se explorează gazele de şist, ceea ce nu presupune utilizarea metodei fracturării hidraulice şi nu implică riscuri pentru mediu. "Este normal ca ţara noastră să ştie dacă dispune sau nu de astfel de resurse naturale. La nivelul Guvernului USL există consens din acest punct de vedere, iar preşedintele PNL, domnul Crin Antonescu, s-a exprimat foarte clar pentru derularea acestui proces. De altfel, Hotărârea de aprobare a acordului a fost contrasemnată de toate ministerele de resort responsabile, la nivel de ministru, indiferent că sunt conduse de membri ai PSD sau PNL", a mai spus ministrul Rovana Plumb.

Citiţi tot articol : ebihoreanul.ro 

Orădenii şi bihorenii totuşi se tem ...Ei sunt fentaţi de USL ? Suntem vănduţi ? Cine poate să răspunde? Semnează mulţi petiţie ,deja peste 18.000 semnături sunt.Semnează din SUA,din Canada,din Finlanda,din Brazilia, etc.Trebuie 100. 000 semnături.Ai semnat şi ai tras atenţia altora ? Mulţumim !!!

exploatare gaze
Exploatarea gazelor de șist poate fi oprită. SEMNEAZĂ ȘI TU PETIȚIA!
 28 Noiembrie 2013
Pe site-ul comunității internaționale „Avaaz” a fost creată o petiție pentru oprirea exploatării gazelor de șist prin fracturare hidraulică. Sunt necesare 100.000 de voturi după care va fi trimisă Guvernului României. Până în acest moment sunt înregistrate 16.203 voturi. Mai sunt necesare exact 83.797 de semnături. Una poate fi a ta. SEMNEAZĂ. VOTEAZĂ. SALVEAZĂ.
Regăsești petiția AICITot ce trebuie să faci este să îți înscrii adresa de e-mail, numele (mic) și țara. Nu este necesar codul poștal. Salvează România, Salvează Bihorul, Salvează Băile Felix de la dezastru. Distribuie această postare astfel încât un număr tot mai mare de oameni să își exprime dezacordul de exploatare a gazelor de șist.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu