Vizitaţi pe oraşul Oradea !

Vizitaţi pe oraşul nostru Oradea prin Google Street View ! Faceţi un click la instantstreetview.com !Bine aţi venit !

marți, 2 ianuarie 2018

BNR a lansat in circulatie, incepand cu 1 ianuarie 2018, bancnote si monede cu noua stema a Romaniei.

BNR a lansat in circulatie, incepand cu 1 ianuarie 2018, bancnote si monede cu noua stema a Romaniei. 
Banca Naţională a României a lansat în circulaţie, începând cu data de 1 ianuarie 2018, bancnote şi monede cu noua stemă a ţării.Bancnotele cu noua stemă vor avea înscrisă pe avers data de “1 ianuarie 2018”. - scrie Bogdan B.Tot articol : 
În noua formă a stemei, a fost readusă Coroana de Oțel pe capul Acvilei, care a fost turnată din oțelul unui tun turcesc capturat în Războiul de independență (1877-1878) și simbolizează caracterul național, suveranitatea și independența.
Noua stema a Romaniei
Coroana de Oțel reprezintă coroana regală a României, Regele Carol I optând pentru oțel pentru a simboliza vitejia ostașilor români. Aceasta a fost oferită regelui la Palatul Regal la data de 10 mai 1881, cu prilejul încoronării sale ca Rege și proclamării Regatului României.
Toate celelalte elemente grafice ale bancnotelor şi monedelor cu noua stemă, caracteristicile acestora, precum şi elementele de siguranţă ale bancnotelor cu noua stemă, vor fi aceleaşi cu cele ale bancnotelor şi monedelor aflate în circulaţie.
BNR precizează că bancnotele şi monedele cu noua stemă vor fi lansate în circulaţie în mod eşalonat, în funcţie de nevoile reale ale circulaţiei monetare şi vor circula în paralel cu cele existente în prezent în circulaţie”
Sursa : infooradea.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu