"Este un gest pe care părintele Mihai îl face de aproximativ 18 ani încoace, ducându-le nevoiaşilor alimente şi îmbrăcăminte, pentru ca şi aceşti oameni să aibă o bucată de pâine pe masă şi să nu se simtă marginalizaţi de societate.
Majoritatea celor care își duc veacul la marginea orașului sunt oameni fără carte de identitate, ai căror copii nu au acces la şcoli şi grădiniţe, sunt suflete care trăiesc fără apă potabilă, în locuinţe improvizate din cârpe, lemne şi plastic. O parte dintre ei reuşesc să câştige un ban cinstit, adunând sticle şi pet-uri.
„La groapa de gunoi a oraşului trăiesc peste 40 de persoane, din care mai mult de jumătate sunt copii, unii s-au născut acolo. Trăiesc în barăci din carton, tablă, nylon şi alte materiale găsite la locul de „domiciliu”. Pentru ei, apa vine de sus, când plouă, sau atunci când se topește zăpada. Activitatea, pe care o organizăm de aproximativ 18 ani încoace constă în vizitarea lor regulată, în medie de două ori pe lună, prilej cu care li se duce câte un pachet cu alimente şi unul cu haine. Produsele provin, în mare parte, din donaţiile făcute de familiile copiilor din şcoala noastră, din parohie şi din cartier”, spune părintele Mihai, menționând că la împărţirea acestor ajutoare participă în mod direct copiii, astfel încât acţiunea capătă şi un caracter educativ, mulţi dintre copii devenind mai atenţi şi mai respectuoşi faţă de munca părinţilor, văzând condiţiile de viaţă ale altor copii.
„Mulțumesc din suflet celor cinci tineri (baptiși și penticostali), care au telefonat și au adus alimente pentru nevoiașii de la marginea orașului. Dragi prieteni, am fost și am dus hainele pe care le-ați adus dumneavoastră. Vă mulțumesc, în numele persoanelor sărace. Noi intenționăm să mergem cât mai des cu elevii noștri de la Liceul Don Orione şi cu copiii de la Scout şi Oratoriu”, a fost mesajul transmis, prin intermediul unei rețele de socializare, de către părintele Mihai celor care s-au implicat în acest gest nobil.
Orădenii care doresc să se alăture acestei acțiuni caritabile pot aduce, zilnic, haine (curate, împachetate, puse în pungi sau saci) și alimente neperisabile (ulei, conserve) la sediul Liceului Don Orione, str. Cazaban 49/E, Oradea. De aici, vor fi preluate de către reprezentanții Centrului, urmând să ajungă la săracii de la marginea orașului."
Sursa : crisana.ro