Vizitaţi pe oraşul Oradea !

Vizitaţi pe oraşul nostru Oradea prin Google Street View ! Faceţi un click la instantstreetview.com !Bine aţi venit !

duminică, 13 iulie 2014

Pleacă OBI, vine JUMBO

JUMBO va deschide un magazin la Oradea 
Doar până la 1 septembrie îşi vor mai putea face orădenii cumpărăturile la OBI. De la această dată retailerul german de bricolaj OBI, unul dintre cei mai mari jucători de profil de pe piaţa europeană de Do It Yourself (DIY), se va retrage oficial de pe piaţa românească unde deţine şapte magazine. Angajaţii companiei au primit deja înştiinţarea că de la 1 septembrie sunt liberi să plece. Conform informaţiilor obţinute de către Wall-street.ro, cinci din cele şapte locaţii în care OBI era chiriaş (printre care şi Oradea) vor fi ocupate de către retailerul grec de jucării Jumbo.
OBI şi-a făcut intrarea pe piaţa din România, la 19 noiembrie 2008, prin inaugurarea magazinului de la Oradea. La deschiderea oficială au participat membri ai board-ului OBI Holding Germania. „Dorim să devenim liderul DIY pe piaţa din România, având în vedere că obiectivul OBI în toate ţările în care operează este de a deveni lider pe pieţele respective”, a declarat Sergio Giroldi, OBI Group CEO la vremea respectivă.
„Când am decis să deschidem OBI la Oradea nu ne-am gândit la concurenţă ci la clienţii noştri”, a răspuns Romano Quinzi, manager OBI România, la o întrebare legată de concurenţa de pe piaţa orădeană. Timpul a dovedit că afirmaţia de mai sus a fost fatală companiei. Într-o piaţă concurenţială cu Praktiker (inaugurat  în 2005) şi Bricostore, două săptămâni mai târziu, afacerile OBI au mers tot mai prost. Un cuvânt greu de spus l-a avut şi criza economică.
Conform celor mai recente date disponibile pe site-ul Ministerului de Finanţe, retailerul german OBI a încheiat anul 2012 cu afaceri de 40 de milioane de euro şi pierderi de 1,2 milioane de euro. La finele anului 2012, pentru OBI lucrau circa 600 de angajaţi.
Un alt magazin de acelaşi tip DIY – bauMax, urma să-şi deschidă porţile la Oradea în 2012. Construcţia a fost finalizată, tot pe strada Ogorului, între Bricostore şi OBI, dar magazinul nu a mai fost inaugurat, intrând în conservare.
Tot articol : bihon.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu