Vizitaţi pe oraşul Oradea !

Vizitaţi pe oraşul nostru Oradea prin Google Street View ! Faceţi un click la instantstreetview.com !Bine aţi venit !

marți, 29 iulie 2014

Scrisoare deschisă către edilii Oradiei - Oază de sănătate, nu mega-parcare

 
Directorul bazei sportive Voinţa împreună cu şapte antrenori de tenis au adresat municipalităţii orădene o scrisoare deschisă. Oamenii de sport fac un apel către conducerea Primăriei Oradea şi consilierii locali să păstreze baza sportivă şi să nu o transforme într-o mega-parcare. Cu argumente de bun simţ se prezintă şi un proiect gândit de oamenii de sport care ar aduce un plus de valoare evident în viaţa urbei.

"Scrisoare deschisă către Primăria şi Consiliul Local al Municipiului Oradea", este titlul comunicatului de presă, pe care îl redăm în întregime. "Domnule primar, domnilor viceprimari, doamnelor şi domnilor consilieri,
Folosim această formă de adresare, deoarece prin intermediul presei un număr mai mare de locuitori ai oraşului, dar şi cei conectaţi la internet, vor putea cunoaşte părerea noastră privind viitorul acestei baze sportive şi să îşi facă o părere asupra proiectului pe care îl prezentăm aici administraţiei locale. Rândurile şi imaginile de mai jos se vor şi o pledoarie pentru civism, pentru un oraş cu oameni sănătoşi, cu tineri optimişti şi încrezători. Acest proiect am dorit să ilustreze o imagine apropiată de ceea ce am crezut noi, cei care ne desfăşurăm activitatea aici de circa 20 de ani, că ar trebui să fie o bază de tenis: un loc liniştit, un parc sportiv, unde orădenii să alerge pentru menţinerea sănătăţii, bunicii sau părinţii să-i aducă pe cei mici să se joace, iar în spatele copacilor să se audă sunetul mingii de tenis lovită cu racheta, dar şi glasurile copiilor împreunate cu ale antrenorilor. Credeţi-mă, nu mai ţin minte aproape nimic din proiectul propus de Administraţia Imobiliară Oradea, pe care ni l-aţi prezentat anul trecut. Eram prea tulburat atunci, stare de care cred că nu erau departe toţi iubitorii tenisului şi ai sportului, în general. Noi am dorit dintotdeauna ca aici să fie aici o oază de sănătate, un loc mai cald, mai uman decât o mega-parcare.
Dacă găsiţi timp să vă aplecaţi asupra variantei propuse de noi, conducerea Clubului Sportiv "Voinţa" Oradea, antrenorii şi tehnicienii care lucrează în domeniul sportului alb, veţi putea observa că dorinţa noastră este să nu distrugem ceea ce există, ci să completăm cu ce credem noi că lipseşte unei baze sportive moderne, să desăvârşim ceea ce am început. Există loc şi pentru o parcare „decentă", fără a strica nimic.
Aspectul financiar şi al realizării în timp a unui asemenea proiect puteţi să-l apreciaţi, cu siguranţă, mai bine decât mine şi să puneţi în balanţă cele două variante. Antrenorii şi tehnicienii care au ridicat această bază sportivă cu putere de Sus, cu mintea şi braţele lor, au nevoie de încurajare din partea dumneavoastră, a administraţiei locale. Sunt şi ei nişte investitori, care însă au investit clădind doar pe speranţă.
Cu prietenie, Mircea-Teodor Drăgoi, dir. ex. al C.S. "Voinţa" Oradea; Nagy Iudit - antrenor; Ina Danciu - antrenor; Chirilov Mucenic - antrenor; Temian Ioan - antrenor; Hodişan Ioan - antrenor; Matache Nicolae - antrenor; Stohor Alexandru - antrenor".
Sursa : crisana.ro

Foto - sursa : crisana.ro








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu