Vizitaţi pe oraşul Oradea !

Vizitaţi pe oraşul nostru Oradea prin Google Street View ! Faceţi un click la instantstreetview.com !Bine aţi venit !

sâmbătă, 7 septembrie 2013

E-ticketing cu nervi

Dacă până acum dădeau 70 lei pe abonament, dar ştiau că pot călători liniştiţi oriunde în oraş, de când cu sistemul e-ticketing orădenii trebuie să stea la coadă la unul dintre cele două validatoare din fiecare autobuz sau vagon de tramvai.
Această obligaţie, valabilă chiar şi-n cazul pensionarilor, care poate abia urcă scările mijlocului de transport, este nemulţumirea cea mai mare a călătorilor la e-ticketing, un sistem ale cărui beneficii nu sunt, însă, foarte clare.
OTL a început introducerea sistemului e-ticketing, care în total a costat circa 450.000 euro, fără TVA, în ianuarie 2013, după mai multe întârzieri cauzate de unele "probleme tehnice" ale Radcom Bucureşti, firma care a câştigat licitaţia. Oradea era al treilea oraş, după Bucureşti şi Timişoara, cu un astfel de sistem.
La acea vreme, directorul Csuzi Istvan spunea că e-ticketingul aduce un control mai strict asupra călătorilor dar, în timp, şi beneficii. "Sistemul este folosit în toată Europa şi ne va permite să ţinem o evidenţă sigură a călătoriilor, a traseelor, a intervalelor, pe baza cărora putem optimiza activitatea. Important e să nu circulăm cu autobuzele goale sau arhipline", spunea acesta.
Distribuţia abonamentelor pe carduri electronice a început în ianuarie la elevi şi studenţi, iar până în august 11.000 dintre aceştia au trecut pe noul sistem. Din luna mai, societatea a început înlocuirea abonamentelor şi pentru abonaţii obişnuiţi, eliberând alte 14.000 de carduri, şi din luna iunie a început personalizarea celor pentru pensionari, valabile timp de 1 an. Până acum au fost emise 9.000. Chiar şi aşa, cel puţin până la sfârşitul anului, vârstnicii vor putea să circule şi cu legitimaţiile vechi de la ASCO.
Tot articol : ebihoreanul.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu