Vizitaţi pe oraşul Oradea !

Vizitaţi pe oraşul nostru Oradea prin Google Street View ! Faceţi un click la instantstreetview.com !Bine aţi venit !

luni, 6 noiembrie 2017

Dragnea, PSD/ALDE şi Guvernul Tudose – inamicii nr. 1 şi pentru orădenii apărători ai Statului de drept

 
"Este noul episod al protestelor stradale declanşate de adoptarea, în februarie, a faimoasei Ordonanţe de Urgenţă 13. Pentru că se tem că Puterea de la Bucureşti va face cele necesare pentru ca până de Crăciun să fie promovate modificările din legile Justiţiei, atât de discutate în ultima vreme, o serie de organizaţii civice din ţară s-au mobilizat din nou şi au ieşit în stradă." - scrie Andrei Şandor.Tot articol : 

"Duminică, 5 noiembrie, şi în Oradea a fost iar gălăgie în Piaţa Unirii. Peste 200 de oameni de toate vârstele (inclusiv copii mici) s-au adunat într-o primă fază încă înainte de ora 19 pentru a răspunde apelului celor de la Oradea Civică. Entitatea care s-a aflat şi în spatele mitingurilor – uneori extrem de anemice – din prima parte a anului curent. Cert este că lucrurile au căpătat un look mai pus la punct. Chiar dacă încă majoritatea celor prezenţi au fluturat pancarte simple, bucăţi de carton pe care sloganurile anti-PSD / Dragnea / Guvern / ALDE / Antena 3 au fist scrise cu markere, organizatorii au expus (şi) materiale „promoţionale” făcute ca la carte. Inclusiv un roll-up cu Oradea Civică, semn că mişcarea a devenit extrem de serioasă şi că se investeşte în ea. La protestul din centrul Municipiului Oradea au fost aduse şi steaguri ale Statelor Unite ale Americii, dar şi un banner uriaş cu celebrul „#REZIST”. Un moment amuzant a fost când un veteran al protestelor de la Oradea a fost atenţionat că `star spangled banner`-ul pe care îl mişca cu mult patos era cu fundul în sus. Adică partea cu stelele reprezentând statele nu era bine poziţionată. Problema a fost rezolvată, drapelul american fiind repoziţionat aşa cum trebuia să fie încă de la început.
„Proiectul de modificare a Legilor Justiției a ajuns deja în Parlament și urmează să fie supus dezbaterii și votului în plen. Inspecția Judiciară va deveni o unealtă politică în mâna ministrului Justiției. Numirea procurorilor-șefi de către ministru, fără control din partea preşedintelui, înseamnă că DNA se va întoarce la PNA, iar Parchetul devine subordonat intereselor politice. Dacă acest pachet de legi va fi adoptat de Parlament ar însemna un dezastru pentru România și cetățenii ei. Ne putem lua adio de la o justiție independentă. De la Magistrați la Președinte și Comisia Europeană, cu toții s-au poziționat împotriva acestor legi. Este momentul ca fiecare dintre noi să acționeze și să nu legitimeze încercarea corupților de a controla Justiția” – este o parte a problemelor pe care Oradea Civică le-a semnalat pe internet, în descrierea evenimentului de azi. Pe de altă parte, viitorilor protestatari li s-a adus la cunoştinţă că „senatorii jurişti au dat luni un raport negativ unui proiect de lege care-i împiedică pe cei condamnaţi penal să ocupe funcţia de preşedinte al ţării” şi că urmează votul în Senat. „Asta inseamnă că un borfaș, condamnat penal, poate decide soarta românilor şi îi va reprezenta pe aceștia”, au scris pe Facebook organizatorii manifestaţiei din seara de 5 noiembrie. Cert este că, potrivit liderului Oradea Civică, Cristian Klapan, cetăţenii încep să aibă „frică de Parlament”, iar ceea ce se întâmplă acum în ţară ar fi preambul pentru „dictatură”.
Protestul de duminică ar putea să fi fost doar primul dintr-o nouă lungă serie de ieşiri în stradă. Acţiunea a fost autorizată şi s-a putut desfăşura până la ora 21. Nu este exclus ca, în următoarea perioadă, să se apeleze şi la marş(uri) prin oraş. S-a întâmplat, de altfel, şi în această seară, când manifestanţii au decis să nu stea doar în Piaţa Uniriim ci să se şi plimbe chemând cetăţenii afară din case. De asemenea, supăraţii s-au oprit pentru o scurtă vreme în faţa sediului PSD Bihor din Parcul 1 Decembrie pentru a scanda cele cunoscute deja precum: „Dragnea, nu uita, România nu-i a ta!”, „Vrem să muncim, nu să vă păzim!”, „Uniţi salvăm toată România”, „PSD şi-Antena 3, promotorii mafiei” sau „DNA să vină să vă ia!”. Proteste pro-Statul de drept din România au avut loc în mai toate marile oraşe ale României, dar şi în Elveţia, Marea Britanie, Germania sau Franţa." 
Sursa : bihorstiri.ro


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu