Vizitaţi pe oraşul Oradea !

Vizitaţi pe oraşul nostru Oradea prin Google Street View ! Faceţi un click la instantstreetview.com !Bine aţi venit !

duminică, 5 noiembrie 2017

„Vrem Justiţie, nu corupţie!”: 1.000 de orădeni mărşăluiesc prin oraş, scandând împotriva Guvernului

 
"Circa 1.000 de orădeni s-au strâns duminică seara în centrul oraşului, pentru a protesta împotriva intenţiei partidelor de la putere de a modifica legile justiţiei. La fel ca iarna trecută, oamenii au pornit, după o oră, într-un marş neplănuit, dar acceptat de Jandarmerie, făcând apel la concitadini să iasă din case." - scrie Smaranda Chişbora.Tot articol :

"La ora ora 19, ora anunţată de organizatori, în Piaţa Unirii erau circa 200 de persoane, dar apoi numărul acestora a sporit. Vorbind la o portavoce, Sebastian Duma, unul dintre liderii asociaţiei Oradea Civică, cea care a organizat manifestarea, le-a spus orădenilor despre dezideratele ONG-ului, şi anume "egalitate în faţa legii şi stat de drept", "o justiţie independentă şi imparţială" şi "o ţară fără baroni politici".
Duma le-a spus orădenilor că proiectele de modificare a Legilor Justiţiei sunt "de zece ori mai grave" decât ceea ce s-a întâmplat în februarie. "Atunci era vorba să scape Dragnea şi încă doi, trei de pe lângă el. Acum vor să desfiinţeze infracţiuni din Codul Penal, care i-ar putea viza pe ei şi pe acoliţii lor. Asta este definiţia statului mafiot, oameni buni! Dacă credeţi că asta nu ne va afecta vă înşelaţi amarnic!", a spus acesta.
În jurul orei 20, manifestanţii au pornit în marş, pe strada Traian Moşoiu spre Centrul Civic, strigând sloganuri antiguvernamentale, gen "PSD, ciuma roşie!", "Vrem justiţie, nu corupţie!", "Dragnea, nu fi trist, la Jilava au dentist".

Protestatarii vor să se întoarcă în centrul Oradiei pe strada Independenţei, unde se află sediul PSD Bihor, în faţa căruia intenţionează să se oprească şi să scandeze. Ei strigă - la fel ca la protestele din iarna trecută, care au scos în stradă până la 7.000 de orădeni - "Ieşiţi din casă dacă vă pasă!", încercând să îi determine şi pe alţi concitadini să le ia exemplul.
Pe pancartele afişate apar mesaje ca "Fără penali în Parlament", "Noi contribuim şi voi furaţi", "Dragnea, nu uita, România nu-i a ta" sau "Jos Guvernul PSD".
Sunt manifestanţi de toate vârstele, sosiţi cu familiile: bătrâni, maturi, dar şi copii. Pe un banner gigantic, purtat de mai mulţi orădeni, scrie: "Sunteţi laşi, suntem corupţi, dar noi suntem tot mai mulţi". Printre protestatari se numără şi deputatul PNL Florica Cherecheş, precum şi consilierul judeţean al aceluiaşi partid, Sebastian Lascu.
Oamenii asociază asociază PSD cu partidul comunist, iar unii dintre ei flutură, în afara tricolorului şi a steagului Uniunii Europene, şi drapelul american, spunând că Statele Unite au susţinut întotdeauna lupta împotriva corupţiei în România.
La ora 20.30, în faţa sediului PSD, protestatarii au huiduit şi au strigat în cor "PSD, ciuma roşie!" şi "Hoţii!". Unii dintre ei au plusat, comentând în gura mare "Atenţie la buzunare, suntem la PSD", în timp ce au pornit din nou, în marş, spre Piaţa Unirii. 
Pe parcursul deplasării nu s-au înregistrat incidente. Echipaje mobile ale Jandarmeriei şi ale Poliţiei au supravegheat constant protestul, însoţindu-i pe manifestanţi.
În jurul orei 20.45, marşul s-a încheiat, iar oamenii au început să se disperseze, mergând spre case. În Piaţa Unirii au mai rămas o parte dintre manifetsanţi, care comentează actualitatea, mulţumiţi că Oradea n-a fost tăcută în această seară... "
Surse : ebihoreanul.ro


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu