Vizitaţi pe oraşul Oradea !

Vizitaţi pe oraşul nostru Oradea prin Google Street View ! Faceţi un click la instantstreetview.com !Bine aţi venit !

duminică, 5 noiembrie 2017

Orădenii din nou în stradă. Proteste de amploare în toată țara: „Dragnea nu te vrem, ieși afară din sistem”

Orădenii din nou în stradă. Proteste de amploare în toată țara: „Dragnea nu te vrem, ieși afară din sistem” 
Foto: bihon.ro 

"Câteva sute de orădeni au ieșit din nou în stradă, duminică seara, pentru a protesta împotriva propunerilor Guvernului de modificare a legilor justiției." - scrie Oana Fărcaş. Tot articol : 

"Protestatarii s-au adunat începând cu ora 19:00, iar după aproximavit o oră s-a pornit în marș pe traseul Piața Unirii – str.Traian Moșoiu – Centru Civic – Piața Independenței – sediul PSD – Piața Unirii.

Fie vreme bună, fie vreme rea, noi strigăm cu toții: jos corupția – Pilonul II nu e pentru voi – PSD, ciuma roșie – Dragnea nu te vrem, ieși afară din sistem – DNA să vină să vă ia – Uniți salvăm toată România – Rezistăm și nu cedăm – Liviu Dragnea nu fii trist la Jilava au dentist – Dragnea nu uita România nu-i a ta – Dragnea nu uita, Jilava acum te vrea – Fuga, fuga la pârnaie – ALDE și PSD, aceeași mizerie – au scandat protestatarii, care au cerut demisiile lui Liviu Dragnea si a lui Mihai Tudose.
„Oamenii au rămas foarte supărați pentru că ceea ce s-a început în februarie, prin OUG 13, se reia acum în Parlament. Ultima redută, justiția, ca și instituție se vrea acaparată în totalitate de politic și prin legile pragului pentru abuz în serviciu, o lege a hoției cum se știe în mod popular, cred că ajungem la dictatură. Este un moment în care suntem disperați. Oamenilor le este frică de Parlament, ceea ce nu este normal și oamenii ies în stradă ca să arate că nu sunt de acord și vor să stopeze această legiferare abuzivă asupra justiției. Este un război de durată, de uzură chiar, și considerăm că este doar începutul. Așa cum ei pregătesc până-n sărbători să introducă această lege și noi suntem pregătiți să apărăm și să nu cedăm”, a declarat Cristian Clapan, membru al organizației Oradea Civică.
La ora transmiterii acestei ştiri au loc proteste în toată țara. De asemena, românii din diaspora şi-au anunţat susţinerea organizând manifestaţii asemănătoare în Berlin (în faţa Ambasadei), Zurich, Roma şi Paris.

„Berlinul a protestat cot la cot cu România în timpul protestelor #rezist din februarie 2017 şi a venit momentul să o facem din nou. Diaspora Civică Berlin vă invită să luaţi atitudine şi să vă poziţionaţi împotriva modificărilor legislative în justiţie participând duminică, 5 noiembrie la protestul care va avea loc în Berlin. Pentru că un lucru e cert: doar împreună rezistăm şi doar împreună construim”, este mesajul de pe pagina de Facebook a evenimentului.
În capitală, peste 12.000 de persoane au pornit în marș spre Parlamentul României." 
Sursa : bihon.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu