Stadionul Iuliu Bodola Sursa : oradea.24fun.ro
Construit în 1924, Stadionul Municipal a avut întotdeauna un farmec aparte, fiind un stadion de tip britanic - doar pentru fotbal, fără pista de atletism. Tribunele ajung foarte aproape de gazon, lucru care crează o presiune foarte mare asupra adversarilor, suporterii orădeni fiind cunoscuți pentru ardoarea cu care își încurajează echipa în meciurile tensionate. În anii '60 a existat și o nocturnă funcțională, care nu a fost folosită datorită restricțiilor la energie electrică ale vremii, și o pistă de atletism, ulterior fiind refăcută tribuna II în urma unui incendiu, când s-a renunțat și la pista de zgură din jurul terenului.
În momentul de fata, stadionul este în curs de modernizare, făcandu-se lucrări de consolidare, izolare și montarea mult asteptărilor scaune. Cele doua peluze și Tribuna I au fost finalizate în totalitate, având locuri pe scaune, urmând sa fie terminate și colțurile. Din păcate Tribuna II nu poate fi folosita din cauza vechimii si urmează, cel mai probabil, sa fie demolata. Spre sfârșitul anului 2011 a fost montata la Peluza Sud o tabela electronica iar în luna Ianuarie a anului 2012, la porțile stadionului au fost instalați turnicheţi.
Capacitatea Stadionului Municipal era de 22.500 locuri înainte de a fi montate scaunele, care vor duce la o scădere a acesteia. Estimativ, capacitatea stadionului după montarea scaunelor va fi de aproximativ 18000 locuri.
Numărul de locuri pe scaune în acest moment (Peluza N + Peluza S + Tribuna I) este de 9576 FC Bihor își dispută meciurile de pe teren propriu pe Stadionul Iuliu Bodola din Oradea. Construcția acestuia a fost finalizată în anul 1924 iar astăzi se află în administrarea Consiliului Local din Oradea. De-a lunul timpului a suferit mai multe lucrări de modernizare, momentan stadionul având o capacitate de aproximativ 11.000 de locuri pe scaune. La tribuna II accesul spectatorilor este interzis, construcția urmând a fi demolată și reconstruită. În vara anului 2007 s-au finalizat lucrările la terenul sintetic, pe care își pot desfășura activitatea echipele de seniori și cele din Centrul de copii și juniori al FC Bihor. În prezent, echipele de juniori A și B joacă pe baza sportivă din comuna Paleu, aparținând vicepreședintelui de consiliu județean Kiss Alexandru.
Unul din cele mai importane meciuri disputate pe acest stadion a fost amicalul dintre România și Israel (0-0) în 1984, meci la care au asistat 30.000 de spectatori.
Capacitate : 22.500 pe băncuțe Scaune montate: 9576
Sursa : ro.wikipedia.org
Stadionul Iuliu Bodola a fost construit în 1924 și găzduiește meciurile echipei FC Bihor. Tot pe această arenă, în sezonul 1948-1949, echipa fanion a Bihorului - pe acea vreme numită ICO - câștiga unicul titlu de Campioană a României. În 27 noiembrie 2008, Stadionul Municipal, a fost botezat după fosta glorie a fotbalului românesc, Iuliu Bodola.
Capacitatea stadionului era de 22.500 locuri înainte de a fi montate scaunele, care vor duce la o scădere a acesteia. Estimativ, capacitatea stadionului după montarea scaunelor va fi de aproximativ 18000 locuri. Momentan, stadionul are o capacitate de aproximativ 11.000 de locuri pe scaune, 80 la tribuna oficială, 756 la tribuna zero, 3027 la tribuna I, 2904 la peluza I, 2900 la peluza II și 1400 în cele două colțuri. La tribuna II momentan accesul spectatorilor este interzis din cauza vechimii și urmează, cel mai probabil, să fie demolată.
Unul din cele mai importante meciuri disputate pe acest stadion a fost amicalul dintre România și Israel (0-0) în 1984, meci la care au asistat 30.000 de spectatori.
Stadionul Iuliu Bodola este un stadion de tip britanic - doar pentru fotbal, fără pistă de atletism. Tribunele ajung foarte aproape de gazon, lucru care creează o presiune foarte mare asupra jucătorilor.
Sursa : ro.wikipedia.org
Sursa : fifaromania.net
Sursa : soccerway.com
Sursa : stadiumromania.blogspot.com
Sursa : spbh.ro
Sursa : crisana.ro
Sursa : bihorstiri.ro
Sursa : wikimapia.org
Sursa : oron.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu