Vizitaţi pe oraşul Oradea !

Vizitaţi pe oraşul nostru Oradea prin Google Street View ! Faceţi un click la instantstreetview.com !Bine aţi venit !

duminică, 7 iulie 2013

Atentie, la lapte!

Un nou studiu facut pe mai multe produse lactate demostreaza ca nu doar aflatoxina ar trebui sa ne ingrijoreze. Cercetatorii au testat laptele de la mai multe ferme din lume si au descoperit ca o parte din medicamentele cu care sunt tratate animalele, vaci si capre, se regasesc in lapte. Substantele sunt nocive pentru sanatatea omului.

Initial a fost analizat continutul laptelui de vaca, al celui de capra si al celui omenesc, de la marile ferme din Spania si Maroc, iar cercetatorii au fost socati de ce au descoperit: peste 20 de tipuri de analgezice, antibiotice si medicamente antiinflamatoare. Animalele de la ferme sunt hranite cu cate un cocktail de medicamente, ce contamineaza mai departe laptele, care este apoi procesat si scos la vanzare in magazinele din intreaga lume.
Dintre cele trei tipuri de lapte analizat, cel de vaca este de departe cel mai contaminat cu substante daunatoare, insa acest lucru nu este surprinzator, pentru ca vacile sunt “tratate” in mod obisnuit cu multe antibiotice, hormoni de crestere si hrana de origine contestabila. Din nefericire pentru sanatatea celor care consuma laptele comercializat la scara larga, de fiecare data cand beau laptele, beau si substantele rele.
Cercetatorii au publicat si o lista cu substantele gasite inlaptele de vaca, printre care se numara si: ketoprofen (antiinflamator), diclofenac (antiinflamator), florfenicol (antibiotic), estradiol (hormon sexual), etinilestradiol (hormon steroidian), triclosan (antifungic), pirimetamina (medicament anti-malarie).
Sursa : agenda.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu