Vizitaţi pe oraşul Oradea !

Vizitaţi pe oraşul nostru Oradea prin Google Street View ! Faceţi un click la instantstreetview.com !Bine aţi venit !

vineri, 19 iulie 2013

Consiliul Local a luat 2,5 milioane euro de la investiţii ca să le bage în combustibil pentru Electrocentrale

Consiliul Local a tăiat săptămâna trecută 11 milioane lei de la investiţii, bani pe care îi va vărsa în conturile "găurii negre" numită Electrocentrale. Municipalitatea vrea să ajute CET-ul să cadă la pace cu creditorii, aşa că a renunţat la o bună parte din cheltuielile programate, de la amenajarea de parcări până la achiziţia de containere pentru cei fără adăpost.
"Banii adunaţi în urma rectificării bugetare vor fi folosiţi sub forma unei injecţii de capital în Electrocentrale. Însă societatea e atât de bolnavă încât acesta este doar începutul unui tratament de durată", spune primarul Ilie Bolojan.
Un ajutor pentru CET
Consiliul Local a hotărât diminuarea bugetului de investiţii cu 2,5 milioane euro, bani care vor fi folosiţi pentru finanţarea CET-ului. Aflată într-un impas financiar fără precendent, termocentrala are conturile blocate încă din 15 mai de către furnizorul de cărbune, Unicom Tranzit, care a pus sechestru inclusiv pe combustibil. Firma are sentinţă pentru executarea silită a sumei de 30 milioane lei, din care şi-a recuperat deja mai bine de jumătate. Pentru a se asigura că încasează cât mai repede banii, Unicom a emis somaţii inclusiv către asociaţiile de proprietari deservite de CET, cărora le-a cerut să verse banii în propriul cont.
Situaţia e departe de-a fi singulară. Electrocentrale are datorii istorice de 299 milioane lei, iar mai mulţi furnizori s-au adresat instanţei pentru recuperarea banilor. Desigur, rezultatele se vor vedea....
Mai departe : ebihoreanul.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu