Vizitaţi pe oraşul Oradea !

Vizitaţi pe oraşul nostru Oradea prin Google Street View ! Faceţi un click la instantstreetview.com !Bine aţi venit !

luni, 5 mai 2014

Episcopii romano-catolici şi greco-catolici din România se întâlnesc la Oradea.

Episcopii romano-catolici şi greco-catolici din România se întâlnesc la Oradea. Vezi ce program vor avea
Sursa foto: stirileprotv.ro

Oradea va găzdui sesiunea de primăvară a Conferinţei Episcopilor din România şi Sinodul Episcopilor Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică la care vor participa episcopii romano-catolici şi greco-catolici din România.
Conferinţa episcopală română va avea loc în perioada 5-7 mai, cu participarea a 20 de episcopi, urmat de Sinodul episcopilor greco-catolici, în zilele următoare. Printre temele principale, publice, ale conferinţei se va discuta pregătirea Sinodului de la Roma privind familia, în cursul anului, data nefiind încă precizată, precum şi viaţa consacrată, cu problemele, dificultăţile din eparhii. Programul evenimentului va cuprinde liturghii, momente de rugăciune împreună cu episcopii, un paraclis al Maicii Domnului, în curtea Seminarului greco-catolic, luna mai fiind dedicată Sfintei Fecioare Maria.
Sesiunea de lucru va fi găzduită de Eparhia greco-catolică de Oradea. La încheierea lucrărilor, sâmbătă, episcopii greco-catolici se vor deplasa în tradiţionalul Pelerinaj naţional la mormintele episcopilor martiri, aflate în incinta Cimitirului Săracilor din Sighetu-Marmaţiei, care şi-au dat viaţa pentru credinţă în închisoarea din localitate în timpul prigoanei comuniste: Valeriu Traian Frenţiu, episcop greco-catolic de Oradea, Ioan Suciu, episcop greco-catolic, administrator apostolic al Arhidiecezei de Alba Iulia şi Făgăraş, Tit Liviu Chinezu, episcop greco-catolic, Anton Durcovici, episcop romano-catolic de Iaşi.
Tot articol : voceatransilvaniei.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu