Vizitaţi pe oraşul Oradea !

Vizitaţi pe oraşul nostru Oradea prin Google Street View ! Faceţi un click la instantstreetview.com !Bine aţi venit !

sâmbătă, 17 mai 2014

Fundaţia Mihai Neşu




Ideea înființării fundației a venit la câteva luni după accidentul suferit de Mihai Neșu pe 10 mai 2011, deși povestea a început cu aproximativ un an mai devreme.
   
  În vara lui 2010, Mihai este rugat insistent de unul din vecinii săi să antreneze o grupă de copii unde juca băiatul acestuia. Din curiozitate, Mihai acceptă și astfel devine antrenorul de copii al clubului UVV, unde și-a început cariera de fotbalist marele Marco van Basten.

  Drept răsplată, părinții copiilor se oferă să strângă toate ghetele și echipamentele sportive vechi și să le dăruiască nevoiașilor din România. Din nefericire, acestea nu au mai fost livrate personal de către Mihai, așa cum fusese stabilit inițial.

  În urma nefericitului accident, același vecin „insistent” din istoria de mai devreme, alături de ceilalți părinți ai copiilor de la UVV și de soția lui Mihai, au pus bazele „Mihai Nesu Foundation” și au imprimat noua direcție pe care Mihai urma să o aibe din acel moment înainte: aceea de ajutorare a persoanelor cu dizabilități din țara sa natală.

  Scopul fundației nu a fost ales întâmplător, întrucât Mihai a simțit pe propria piele dificultățile cu care o persoană paralizată se confruntă. Mai mult, lista cu dezavantaje crește într-un mediu precum cel în care oamenii cu dizabilități din România sunt nevoiți să își ducă existența. Din acest motiv s-a propus furnizarea de facilități și beneficii comparative cu cele din Olanda. 
Tot articol : mihainesufoundation.ro 



Mihai Neșu este un fost internațional român care și-a încheiat cariera fotbalistică la doar 28 de ani în urma unui accident petrecut la antrenamentul echipei FC Utrecht din data de 10 mai 2011, când și-a fracturat o vertebră cervicală ce l-a lăsat, momentan, paralizat de la umeri în jos.
Mihai a avut primul contact cu fotbalul la vârsta de 10 ani în Oradea, fiind îndrumat de antrenorul Ioan Naom. 

La 18 ani, Mihai se transferă la FC Steaua București după ce a fost observat la un turneu de juniori de către antrenorul secund al echipei din București din acea perioadă, Ștefan Iovan. Odată ajuns sub comanda lui Victor Pițurcă, Mihai își face loc treptat în echipa mare a Stelei, debutând pe 21 aprilie 2002 în meciul
Petrolul 1 - 1 Steaua. În cei șapte ani petrecuți în lotul echipei din Ghencea, Mihai a adunat 128 de meciuri oficiale în toate competițiile, marcând un gol.
În septembrie 2008, Mihai se transferă în Olanda la FC Utrecht, cu care semnează un contract pe patru ani. În primii trei ani, Mihai a bifat 104 meciuri în toate competițiile, marcând două goluri, în timp ce ultimul an al contractului scadent în vara lui 2012 a coincis cu accidentarea și perioada sa de recuperare.
Tot articol : mihainesufoundation.ro 

Mai multe informaţii : mihainesufoundation.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu