Vizitaţi pe oraşul Oradea !

Vizitaţi pe oraşul nostru Oradea prin Google Street View ! Faceţi un click la instantstreetview.com !Bine aţi venit !

joi, 22 mai 2014

Ponta contra Bolojan, pe tema taxelor din Parcul Industrial: "Luăm Primăriei terenurile şi le dăm Consiliului Judeţean"

 
Premierul Victor Ponta a făcut, joi, o vizită în fabrica Celestica, din Borş. Deşi n-a permis şi accesul presei în timpul vizitei, la final premierul a răspuns unei întrebări legate de aşa-numita "taxă pe stâlp", în fapt impozitul de 1,5% pentru clădirile industriale, până acum scutite de această taxă printr-o facilitate fiscală anume instituită. Însuşi primarul Ilie Bolojan a acuzat, în această săptămână, că această taxă are "efecte perverse", pentru că a determinat o companie orădeană să relocheze o investiţie de 15 milioane de euro din Parcul Industrial Eurobusiness în Polonia.
Prim-ministrul a spus că noul impozit este menit să adune bani la buget, pentru ca Guvernul să poată susţine investiţii concrete, cum este cea făcută de Celestica în Bihor. De asemenea, Ponta a spus că impozitul nou va fi compensat prin alte beneficii, mai precis prin scăderea contribuţiilor plătite de angajatori, dacă raportările privind încasările la buget cu noul impozit, care vor fi cunoscute duminică, vor scoate la iveală încasări "mult mai mari decât s-a preconizat iniţial".
"Asta ne permite două lucruri. În primul rând, să reducem contribuţiile de asigurări sociale şi cred că, pentru orice angajator şi pentru cei de aici (n.r. Celestica), care au 2.000 de angajaţi şi care vor să creeze locuri de muncă, este o veste foarte bună, ca şi scutirea de impozit pe profitul reinvestit. Apoi, acolo unde impactul este semnificativ, să adaptăm în Parlament prevederi ale acestei scutiri de taxă", a declarat Ponta. Altfel spus, premierul a anunţat că parlamentarii ar putea institui noi facilităţi fiscale pentru firmele care plătesc impozite mari pentru construcţiile lor.
Tot articol : ebihoreanul.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu