Vizitaţi pe oraşul Oradea !

Vizitaţi pe oraşul nostru Oradea prin Google Street View ! Faceţi un click la instantstreetview.com !Bine aţi venit !

sâmbătă, 5 aprilie 2014

Bolojan "bătut" de aliaţi! Proiectul mutării Muzeului Ţării Crişurilor în Cetate a fost respins de Consiliul Local

 
Muzeul Ţării Crişurilor nu se va muta în Cetate. După luni de dezbateri şi frământări publice, scandalul privind relocarea instituţiei a luat sfârşit în urma votului de vineri a Consiliului Local. Proiectul primarului Ilie Bolojan a fost respins în şedinţă extraordinară cu concursul aliaţilor din PSD, care au făcut pentru prima dată opinie separată faţă de liberali pe un subiect de o asemenea importanţă.
Proiectul de hotărâre privind darea acordului de principiu în vederea măsurilor care se impun pentru alocarea unor spaţii Muzeului Ţării Crişurilor în Cetatea Oradea a obţinut doar 12 voturi "pentru", faţă de minimum de 18 voturi impuse de lege. În favoarea acestei iniţiative, s-au pronunţat consilierii PNL, susţinuţi de democrat liberalul Cristian Ile, în vreme ce un număr de 11 reprezentanţi ai UDMR şi PSD au preferat să se abţină de la vot. Trei consilieri locali - PSD-ista Debelka Boglarka şi PDL-iştii Cristian Puşcaş şi Adelina Coste - s-au pronunţat "împotrivă".
Paradoxal, după o săptămână de discuţii pe această temă, primarul Ilie Bolojan a reuşit să strângă chiar mai puţine voturi în favoarea propunerii sale decât la şedinţa ordinară de săptămâna trecută, când relocarea muzeului a fost respinsă la distanţă de un singur vot.
Tot articol : ebihoreanul.ro 

Primarul Ilie Bolojan a suferit un nou eșec în lupta sa pentru mutarea în Cetatea Oradea a Muzeului Țării Crișurilor. Vineri, 4 aprilie, în ședința extraordinară a Consiliului Local (foto), majoritatea aleșilor nu au fost de acord cu ideea promovată de edilul-șef liberal. Asta în ciuda explicațiilor pe care Bolojan le-a dat, atât prin intermediu presei, cât și prin luarea de cuvânt din ședința de plen. Șeful Primăriei a luat la cunoștință decizia aliaților PNL din legislativul municipal, membrii PSD, dar a precizat că există cel puțin un aspect benefic al scandalului din ultima perioadă. Bolojan se referă la faptul că, cel puțin, subiectul a fost amplu dezbătut. „Nu mutăm Muzeul, ci creăm premizele ca CJ Bihor să ia în serios această decizie. Ar fi o decizie în interesul Oradiei, nu ar mai fi trebuit să luăm bani de la Primăria Oradiei pentru exponate şi spaţiile conexe”, a spus primarul în fața aleșilor, dar aceștia nu au fost de partea lui. Cei mai mulți, inclusiv cosilierii PSD, s-au împotrivit. Unii abținându-se, alții votând în mod clar contra propunerii de alocare de spații în Cetatea Oradea pentru Muzeul Țării Crișurilor. De asemenea, democrat-liberalii Adelina Coste și Cristian Pușcaș, conservatorul Teofil Filimon și reprezentanții UDMR au fost împotriva proiectului (prin abținere). Doar liberalii și democrat-liberalul Cristian Ile au fost de partea lui Ilie Bolojan, așa că proiectul a căzut din nou la vot. Ceea ce, potrivit legislației în vigoare, înseamnă că acest proiect nu va putea să reapară pe ordinea de zi a Consiliului Local Oradea decât peste minimum o jumătate de an.
Respingerea de vineri, 3 aprilie, a proiectului vine după o serie de manifestări prin care societatea civilă, oameni de artă și politicieni diverși și-au manifestat nemulțumirea cu privire la intenția și la insistența primarului Bolojan cu privire la posibila mutare în Cetate a Muzeului. Se pare că gestul decisiv aparține PSD care, prin vocea președintelui de filială, Ioan Mang, a anunțat încă de ieri că nu susține ideea de mutare.
Sursa : bihorstiri.ro 

Video : digi24.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu