Vizitaţi pe oraşul Oradea !

Vizitaţi pe oraşul nostru Oradea prin Google Street View ! Faceţi un click la instantstreetview.com !Bine aţi venit !

duminică, 27 aprilie 2014

Primarul Ilie Bolojan vrea să interzică funcţionarea depozitelor de fier vechi în zonele rezidenţiale ale oraşului

 
Ele însele învechite şi cu un aspect slut, la fel ca vechiturile pe care le adună, depozitele de fier vechi au mari şanse să migreze, vrând-nevrând, din cartierele oraşului spre zona industrială. Convins că la aceste depozite ajung în mare măsură doar fiare furate, primarul Ilie Bolojan va supune dezbaterii publice un proiect de Hotărâre de Consiliu Local privind interzicerea acestor depozite în zonele rezidenţiale.
Înainte ca dezbaterea să aibă loc, edilul a şi făcut planuri pentru unele terenuri pe care acum se află aceste depozite. De pildă, strada Barcăului se va transforma într-o veritabilă bază sportivă pentru cartierul Ioşia.
Mărunţişuri, dar utile
În ultimele luni, agenţii Poliţiei Locale au fost tot mai des sesizaţi de orădeni care s-au trezit fără clanţe la uşi şi porţi, îndeosebi dacă acestea erau din cupru. "Nu este vorba de valori mari, dar e deranjant să mergi acasă şi să constaţi că nu poţi deschide uşa", spune primarul Ilie Bolojan.
Pe lângă clanţe, hoţii şutesc cam orice este din metal şi poate fi "operat" rapid. Numeroase asociaţii de proprietari reclamă că le dispar lacătele de pe ţarcurile în care închid pubelele, de la garaje, sau te mai miri ce alte obiecte.
Aşa că, pornind de la convingerea că la depozitele de fier vechi din oraş nu ajung decât obiecte furate, întrucât colectarea naturală a fiarelor s-a cam încheiat, Bolojan a decis: vrea să interzică acest tip de depozite de pe teritoriul oraşului.
Tot articol : ebihoreanul.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu