Vizitaţi pe oraşul Oradea !

Vizitaţi pe oraşul nostru Oradea prin Google Street View ! Faceţi un click la instantstreetview.com !Bine aţi venit !

duminică, 27 aprilie 2014

Fraudă de 14 milioane de euro, anchetată de DNA Oradea: 7 persoane au fost arestate

 
O anchetă a procurorilor DNA Oradea realizată cu sprijinul poliţiştilor Direcţiei Generale Anticorupţie a scos la suprafaţă o pagubă de 14 milioane de euro provocată de un sălăjan, Vasile Boer, patronul unei firme orădene, cu complicitatea altor 7 administratori de firme din ţară, prin tranzacţii cu produse petroliere. Boer fiind deja închis, într-o altă cauză, cei 7 colaboratori au fost reţinuţi şi prezentaţi, vineri, Tribunalului Bihor, care a decis arestarea lor pentru 30 de zile. Decizia nu e definitivă.
Este vorba despre Neculai Stanciu, un fost poliţist din Bucureşti, Ioan Poenar, preot ortodox din Luncoiu de Sus, judeţul Hunedoara, Maria Constantin, Cătălin Ceauş, Dumitru Cioacă, Ion Pădure şi Păstorel Florescu, toţi acuzaţi de complicitate la evaziune fiscală şi la spălare de bani, ambele în formă continuată.
Potrivit unui comunicat făcut public, vineri, de Biroul de presă al DNA, în perioada 2008-2012, Boer a iniţiat şi coordonat un circuit evazionist, folosindu-se de o serie de firme cu comportament "fantomă", cu scopul de a fenta fiscul.
Societăţile cu pricina, spun procurorii, au simulat vânzări de produse petroliere (în special motorină accizabilă) către Oilserv Total SRL cu toate că, în realitate, firma orădeană achiziţiona produsele direct de la depozite. Introducerea în circuitul comercial a firmelor fantomă, denumite şi tip "bidon", era doar formală, scriptică, în scopul de a acumula în sarcina celor din urmă plata taxei pe valoare adăugată colectate.
Tot articol : ebihoreanul.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu