Vizitaţi pe oraşul Oradea !

Vizitaţi pe oraşul nostru Oradea prin Google Street View ! Faceţi un click la instantstreetview.com !Bine aţi venit !

marți, 29 aprilie 2014

Şpăgile lui Kiss: De ce l-a luat DNA în vizor pe vicepreşedintele Consiliului Judeţean

 
A trebuit să treacă aproape un deceniu până să explodeze buba. Miercurea trecută, Alexandru Kiss, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean şi preşedinte al UDMR Bihor, a fost pus sub urmărire penală de procurorii DNA Oradea pentru favorizarea unor firme în cadrul unor proceduri de achiziţii publice.
Ancheta vorbeşte despre ceea ce până acum toată lumea bănuia: la baza a numeroase contracte cu instituţiile publice din Bihor s-au aflat aranjamente bănoase. În acest caz, e vorba de şpăgi de un milion de euro, pentru afaceri orchestrate de "sforarul-şef" al judeţului împreună cu o altă eminenţă cenuşie, Alexander Mudura, patronul Lotus Center.
Beneficiarii contractelor nu sunt fitecine: firma de casă a UDMR Bihor de la mijlocul anilor 2000, Keviép, patronată de Miklóssy Ferenc, preşedintele Camerei de Comerţ din Debreţin, partener al Primăriei Oradea la construcţia haldei ecologice, şi Selina, compania magnatului Beniamin Rus, care a beneficiat de numeroase lucrări, de la reabilitări şi deszăpeziri de drumuri judeţene până la cumpărarea la preţ bun a terenurilor fostelor unităţi militare din Calea Armatei Române şi Calea Aradului, unde a ridicat luxosul cartier de blocuri Luceafărul.
Tot articol : ebihoreanul.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu