Vizitaţi pe oraşul Oradea !

Vizitaţi pe oraşul nostru Oradea prin Google Street View ! Faceţi un click la instantstreetview.com !Bine aţi venit !

duminică, 16 iunie 2013

Băile Felix

Sursa : baile-felix.bihor.ro
Băile Felix este o localitate și stațiune balneo-climatică în județul BihorTransilvaniaRomânia. Localitatea este administrată ca parte dincomuna Sînmartin. Băile Felix se află la 8 km de municipiul Oradea, situate la sudul acestuia. Este cea mai mare stațiune balneară cu regim permanent din România, situându-se pe locul doi, după litoralul Mării Negre, în privința numărului locurilor de cazare din România. Facilitățile existente în această stațiune permit tratarea cu succes a reumatismului și afecțiunilor neurologice, ginecologice, iar bazele medicale dispun de instalații pentru metode ca electroterapia, hidroterapia, aerosoli, masaje, împachetări cu parafină și alte operațiuni specifice tratamentelor balneare. Stațiunea Băile Felix permite și efectuarea unui turism de relaxare.
Vechile documente atestă utilizarea băilor în tratarea diverselor afecțiuni încă din anul 1000, când izvoarele termale au fost descoperite de călugărul Felix, parohul mănăstirii din Szentmárton (Sînmartin).
Rezervaţia cu nuferi din Băile Felix
Între 1711-1721 apar primele așezăminte organizate pentru tratament sub numele de “baia lui Felix”, iar în 1885 se captează un nou izvor, cu o temperatură de 49°C.
Izvoarele termale au fost descoperite, după unii în jurul anului 1000, după alții, în jurul anului 1200, iar potrivit altor experți au fost descoperite abia pe la 1700. Singurul fapt nedisputat de istorici este apariția primelor clădiri în această stațiune: între anii 1711-1721.
Ştrandul Apollo din Băile Felix
La doar 2 Km de Baile Felix este situata statiunea Baile 1 Mai al carui istoric poate fi citit >aici< si se suprapune in mare parte cu dezvoltarea timpurie a statiunii Baile Felix, avand ca numitor comun localitatea Haieu care si acum este situata intre cele 2 statiuni.
Mai multe informaţii ro.wikipedia.org 



Sursa :  ro.wikipedia.org 
Sursa : ape.bihor.ro
Sursa : terapii-alternative.com
Mai multe informaţii bailefelix.net
bailefelix.net
bailefelix.net
Atmosfera de odinioara din Baile Felix.
Terasa unui restaurant din Baile Felix, intr-o epoca poate mai fericita.
O parte a parcului din Baile Felix...ar fi interesant de stiut la ce serveau atatia tarusi ?
Peisaj frumos din Baile Felix.
Sa-ncercam sa ne amintim cum e cand afara-i cald si putem merge la strand
Sursa : Oradea mai multe feţe Facebook facebook.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu