Vizitaţi pe oraşul Oradea !

Vizitaţi pe oraşul nostru Oradea prin Google Street View ! Faceţi un click la instantstreetview.com !Bine aţi venit !

duminică, 23 iunie 2013

Şcoala de Arte "Francisc Hubic"

 Incă din anii 1925-1926, un grup de entuziaşti, iubitori ai muzicii, în frunte cu profesorul, compozitorul si dirijorul FRANCISC HUBIC, incearcă să infiinţeze un Conservator de muzică dupa modelul celor din Bucureşti, Cluj şi Timişoara. Acest Conservator a primit după cel de-al doilea război mondial, in anul 1945, titulatura de "Conservatorul de Muzică şi Arta Dramatică". Tot în anul 1945, din iniţiativa unor artişti plastici de renume din Oradea, în frunte cu prof. pictor Roman Mottl-senior, ia naştere "Şcoala de Arte Frumoase" .
Mai departe la scoalafrancischubic.ro

Incrierile pentru sectiile Scolii de Arte Francisc Hubic pentru anul de curs 2013/2014 vor avea loc incepand cu data de 20 august 2013 la sediul institutiei din strada Moscovei Nr.5 

Şcoala de Arte "Francisc Hubic" din Oradea, str Moscovei nr.5, tel: 0259/428157, 0359/436162:


Mai multe informaţii la scoalafrancischubic.ro 

Francisc Hubic    Sursa : scoalafrancischubic.ro

Biografie


Francisc Hubic s-a născut, la 21 octombrie 1883, în comuna Abram de pe Valea Mestecănișului, dintr-o familie de rapsozi populari. Clasele primare le face în această comună, iar cele secundare la Liceul Samuil Vulcan din Beiuș, unde în 1904 ia bacalaureatul. În toamna acelui an fost primit în clerul Eparhiei Române Unite de Oradea. Era bine inițiat în tainele muzicii, încă de pe băncile liceului, unde l-a avut profesor pe inimosul și talentatul Ioan Bușiția. La Academia Teologică, se familiarizează cu muzica bisericească. În 1908, termină Facultatea de Teologie de pe lângăUniversitatea din Budapesta. La 1 septembrie 1909 își începe activitatea profesorală la liceul din Beiuș, unde rămâne până la 1 septembrie 1924, când e mutat la Academia de Teologie din Oradea.
Mai departe la ro.wikipedia.org

Despre Şcoala de Arte "Francisc Hubic"

La maps.google.com

Scoala de Arte "Francisc Hubic" Oradea nagyobb térképen való megjelenítése

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu