Vizitaţi pe oraşul Oradea !

Vizitaţi pe oraşul nostru Oradea prin Google Street View ! Faceţi un click la instantstreetview.com !Bine aţi venit !

sâmbătă, 15 iunie 2013

Cartierul Ioșia din Oradea

Ioșia (din maghiară Őssi ) este unul dintre cele mai mari cartiere din OradeaRomânia.
Biserica romano-catolică din cartierul Ioşia
Biserica Biserica Reformată din Cartierul Ioşia
Biserica Ortodoxă din Cartierul Ioşia
Biserica Ortodoxă Sfinţii Apostoli din Cartierul Ioşia

Se împarte în trei zone: Ioșia (între pârâul Peța, strada Ovid Densușianu, strada Oneștilor și strada Lăpușului), Ioșia-Nord (între strada Lăpușului, râul Crișul Repede, strada Ovid Densușianu și strada Oneștilor) și Ioșia-Sud (din ianuarie 2011, între pârâul Peța, Calea Aradului și strada Ovid Densușianu și Calea Sântandrei).
Ioșia este unul din cele mai importante cartiere orădene, cu numeroase centre comerciale, hypermarketuri și supermarketuri. În comparație cu celelalte cartiere ale municipiului, Ioșia a avut parte recent de nivelul cel mai mare de dezvoltare. Diverse companii, între care RealOBIOradea Shopping City,BricostoreERA Shopping ParkCarrefourPenny MarketLidl etc. și-au înființat filiale de comerț cu amănuntul.

Biserica Sf. Tereza [modificare]

Piatra de temelie a fost pusă în 1933, iar la 28 iulie 1934 vicarul Molnár sfințește biserica și clopotul mare donat de starețul Szabó István din Satu Mare. Inginerul constructor Sallerbeck Antal proiectează biserica în stilul unei bazilici franco-române. Primul paroh DR. TOMBORY BÉLA, este cel care veghează la bunul mers al lucrărilor de construcție

Sursa : ro.wikipedia.org

Sursa : citynews.ro


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu