Vizitaţi pe oraşul Oradea !

Vizitaţi pe oraşul nostru Oradea prin Google Street View ! Faceţi un click la instantstreetview.com !Bine aţi venit !

miercuri, 26 iunie 2013

Podul neterminat de pe Făcliei - Dragoş-Vodă

Municipalitatea a finalizat expertiza tehnică a podului lăsat de izbeliște din zona Dragoș Vodă, cel care trebuia finanțat de italienii de la Macio, dar care nu a mai fost continuat. Verificările din teren au scos în evidență o serie de probleme: armături ruginite tablier metalic care prezintă zone cu rugină, respectiv un tablier metallic la deschiderea centrală ce prezintă o „săgeată măsurată de 16 cm, fiind necesară realizarea unei contrasăgeți”. Conform datelor primite azi de la Biroul de Presă al Primăriei, urmează ca firma Aquacons să se ocupe de studiul de fezabilitate al proiectului, acesta urmând să fie finalizat până la data de 20 iulie. Apoi, aleșii locali vor aproba acest (nou) studio în ședința ordinară din luna următoare. „În studiul de fezabilitate vor fi prevăzute atât lucrările de intervenție (lucrări pentru corectarea deficiențelor constatate la construcția existentă), cât și lucrări necesare pentru finalizarea obiectivului și intrarea în utilizare a podului”, transmite Municipalitatea. Așa cum era de așteptat, Primăria va negocia direct cu firma Construcții Bihor pentru realizarea proiectului tehnic și a construcției, această societate fiind cea contractată și de italieni, la începutul investiției. Durata de realizare a restului de pod și costurile vor fi cunoscute doar după realizarea studiului de fezabilitate.
Sursa : bihorstiri.ro

Podul Dragoş Vodă a început să ruginească înainte chiar să fie terminat. Expertiza tehnică făcută de firma Aquacons a scos la iveală probleme la construcţia existentă, legate de ruginirea armăturilor şi tablierului metalic.
În plus, potrivit unui comunicat al Primăriei „la deschiderea centrală a podului, tablierul metalic prezintă o săgeată măsurată de 16 centimetri, fapt care impune realizarea unei contrasăgeţi".
Altfel spus, în partea podului dinspre luciul de apă tablierul reprezintă o abatere în jos de 16 centimetri faţă de proiect, deviere care va trebui corectată. Modul în care se va face corecţia va fi stabilit de către proiectat prin studiul de fezabilitate. Documentul va fi supus dezbaterii Consiliului Local în şedinţa ordinară din iulie.
Mai departe ebihoreanul.ro

Primăria Oradea anunță finalizarea expertizei tehnice a podului rutier peste Râul Crișul Repede str. Făcliei -Dragoș Vodă.
Expertiza tehnică a pus în evidență anumite probleme la construcția existentă (armături ruginite; tablier metalic care prezintă zone cu rugină; de asemenea, la deschiderea centrală a podului, tablierul metalic prezintă o săgeată măsurată de 16 cm, fiind necesară realizarea unei contrasăgeți etc).
În perioada următoare, firma Aquacons va realiza studiul de fezabilitate al proiectului, acesta urmând să fie finalizat până la data de 20 iulie și supus aprobării în ședința ordinară a Consiliului Local din luna iulie.
În studiul de fezabilitate vor fi prevăzute atât lucrările de intervenție (lucrări pentru corectarea deficiențelor constatate la construcția existentă), cât și lucrări necesare pentru finalizarea obiectivului și intrarea în utilizare a podului.
Va urma apoi o negociere directă cu actualul constructor, firma Construcții Bihor pentru realizarea proiectului tehnic și a construcției. După realizarea studiului de fezabilitate se va cunoaște durata de realizare și valoarea lucrării.
Sursa : oradea.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu