Vizitaţi pe oraşul Oradea !

Vizitaţi pe oraşul nostru Oradea prin Google Street View ! Faceţi un click la instantstreetview.com !Bine aţi venit !

luni, 17 iunie 2013

Expoziţia de materiale sportive da la Muzeul Aurel Lazăr

În prezenţa a mai multor oficialităţi, foşti jucători, antrenori şi conducători de club, joi după-amiază a fost deschisă la Muzeul "Aurel Lazăr" din Oradea expoziţia de materiale sportive pe care clubul FC Bihor a organizat-o cu prilejul manifestărilor "Bihor - 110 ani de fotbal, 40 de ani de FC Bihor".
"Sperăm ca actuala generaţie de fotbalişti de la FC Bihor să fie inspirată de momentele remarcabile redate de aceste imagini", a declarat la vernisaj preşedintele clubului, Şerban Morcan.
"Dacă înainte de 90, Oradea era bine reprezentată, era în elita fotbalului şi se umpleau stadioanele cu două - trei ore înainte de meci, în anii după Revoluţie am oscilat. Probabil motivele financiare au dus la faptul că nu mai avem echipă de primă ligă, dar eu spun că fotbalul bihorean rămâne respectat", a declarat şi preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal, Valer Vancea.
Concret, expoziţia cuprinde fotografii realizate de-a lungul timpului cu jucătorii şi echipele bihorene de fotbal, în special cu cea fanion a judeţului, care, în funcţie de perioade, s-a numit, CAO, ICO, Progresul, Crişul sau FC Bihor. Pot fi văzute imagini de joc, dar şi din afara terenului de sport, cu nume devenite celebre în fotbalul bihorean şi chiar naţional, precum Bodola, Baratki, Kovacs, Kun, Sătmareanu, Petre Grosu, Vova Tămaş, Kiss Alexandru sau Kulcsar Sandor.
n afară de fotografii, mai sunt expuse şi diferite fanioane, trofee, medalii, tricouri, insigne, programe de meci sau materiale de presă adunate de-a lungul timpului de fotbalul bihorean.
Sursa : ebihoreanul.ro
















 







Sursa : ebihoreanul.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu